Direct naar inhoud

Visuele Communicatie

Het examen Visuele Communicatie bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Op het moment van boeken betaal je zowel voor het theorie- als het praktijkexamen. Wanneer je inschrijving ontvangen is krijg je van ons een e-mail voor het inboeken van het theorie-examen. Tijdens het praktijkexamen wordt er een beroep gedaan op je kennis. Het is nadrukkelijk aan te raden het praktijkexamen na het theorie- examen af te leggen. Hieronder zal per examen worden toegelicht wat de vorm en de duur van de examens is.

Vorm en duur van het examen

Theorie-examen Visuele Communicatie:

Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen met drie antwoordmogelijkheden. Je hebt 65% van de punten nodig om te slagen met een 5,5. Het examen kan op 6 dagen in de week op één van onze 35 toetslocaties worden afgenomen.

Examen Visuele Communicatie Theorie
Duur in min 90
Aantal mc-vragen 40
Cesuur in percentage 65%
Cesuur in punten 26
Hulpmiddelen pen en kladpapier
Vorm Flextoets
Prijs zie de Tarievenlijst van CreatiefNivo
Aanmelden 24 uur per dag via je account

 

Praktijkexamen Visuele Communicatie:

Uiterlijk 6 weken voor de examendatum, krijg je per email de praktijkopdracht toegestuurd. De praktijkopdracht betreft het ontwerpen van een flyer of een folder. Dit ontwerp maak je volledig thuis, dan wel met jouw opleider. Tijdens het examen presenteer je jouw ontwerp en licht je dit mondeling toe. De mondelinge presentatie van de praktijkopdracht duurt 20 minuten. Het cijfer wordt gebaseerd op het ontwerp en de mondelinge presentatie en telt voor 75% mee voor het eindcijfer van het praktijkexamen.

Het portfolio telt voor 25% mee voor het eindcijfer van het praktijkexamen. Dit portfolio heb je tijdens de opleiding gemaakt. Het portfolio dient aan het einde van de opleiding, maar voorafgaand aan het examen beoordeeld te worden door de opleider.

Fotografeer en/of scan jouw praktijkopdracht en portfolio in en verstuur de documenten per e-mail of WeTransfer naar CreatiefNivo.

Het examen kan op meerdere momenten in het jaar op onze toetslocatie in Nieuwegein worden afgenomen. Raadpleeg voor data onze planning, onder het menu 'Planning'.

Diploma 
Je krijgt het diploma Visuele Communicatie indien je voor beide examens een 5,5 of hoger gehaald hebt.

De uitslag wordt binnen vier weken na het examen schriftelijk bekend gemaakt. De examinator maakt een verslag van het examen. Aan het einde van het examen wordt er geen mededeling gedaan over het behaalde resultaat.

Overige informatie

Literatuur
In onderstaande overzicht staat een boek vermeld met betrekking tot dit vakgebied. CreatiefNivo heeft geen mening wat betreft de waardering van dit boek.

Naam literatuur Auteur ISBN
Visuele Communicatie Jan-Herman Lamers

De prijs van het examen 
Voor de actuele prijs van dit examen verwijzen wij je naar Downloads onder Overige informatie. Hier vind je de tarievenlijst onderaan de pagina.

Nu inschrijven!

--

Inschrijven voor één of meerdere CreatiefNivo examens is mogelijk met behulp van Emo. Voordat je je kunt inschrijven moet je eerst een account voor Emo aanvragen.