Direct naar inhoud

Productstyling en Vormgeving

Het examen Productstyling en Vormgeving bestaat enkel uit een praktijkexamen. Hieronder zal worden toegelicht wat de vorm en de duur van het examen is.

Vorm en duur van het examen

Praktijkexamen Productstyling en Vormgeving:

Uiterlijk 6 weken voor de examendatum krijg je per e-mail de praktijkopdracht toegestuurd. Je maakt een volledig werkstuk thuis dan wel met jouw opleider.

Tijdens het examen presenteer je jouw ontwerp en licht je dit mondeling toe. De mondelinge presentatie van de praktijkopdracht duurt 20 minuten. Het cijfer wordt gebaseerd op het ontwerp en de mondelinge presentatie en telt voor 75% mee voor het eindcijfer van het praktijkexamen.

De resterende 25% bestaat uit een cijfer voor jouw portfolio, die je tijdens de opleiding hebt gemaakt. Het portfolio dient aan het einde van de opleiding, maar voorafgaand aan het examen beoordeeld te worden door de opleider.

Fotografeer en/of scan jouw praktijkopdracht en portfolio in en verstuur de documenten per e-mail of WeTransfer naar CreatiefNivo.

Het examen kan op meerdere momenten in het jaar op onze toetslocatie in Nieuwegein worden afgenomen. Raadpleeg voor data onze planning, onder het menu 'Planning'.

Onderwerpen en beoordelingscriteria

Beoordelingscriteria
Praktijkexamen met mondelinge presentatie

Het Praktijkexamen wordt op vier onderdelen beoordeeld:

 1. Inhoud
  Er wordt gekeken naar het hanteren van de stylinginstrumenten, in het bijzonder de keuze van het beeldmateriaal, presentatiemateriaal, de gekozen onderdelen, inventiviteit en originaliteit.
 2. Presentatie
  Wordt het eindresultaat sec gepresenteerd of is er door de presentatie een toevoeging gedaan die de communicatie versterkt?
 3. Inzicht
  Is er voldoende inzicht en begrip van de bedoelde context en ontstaat er een overzicht over het totaal? Is er een duidelijk beeld gemaakt dat de boodschap gericht op de doelgroep/opdrachtgever sterker laat communiceren? De volgende elementen worden bekeken: context, totaalbeeld, productsfeer en tijdbeeld.
 4. Proces
  Met behulp van het portfolio wordt gekeken naar de ontwikkeling die je hebt doorlopen. Hoe staat het met onderzoek/ideeontwikkeling, zelfreflectie en ontwikkeling?

Diploma
Je krijgt het diploma Productstyling en Vormgeving indien je voor het praktijkexamen een 5,5 of hoger hebt gehaald.

Overige informatie

Literatuur

In onderstaande overzicht staan een boek vermeld met betrekking tot dit vakgebied. CreatiefNivo heeft geen mening wat betreft de beoordeling van dit boek.

Naam literatuur Auteur ISBN
Styling, kleur en vormgeving Jan- Herman LamersDe prijs van het examen
Voor de actuele prijs van dit examen verwijzen wij je naar Downloads onder Overige informatie. Hier vind je de tarievenlijst onderaan de pagina.

Nu inschrijven!

--
Creatiefnivo

Inschrijven voor één of meerdere CreatiefNivo examens is mogelijk met behulp van EMO. Voordat je je kunt inschrijven moet je eerst een account voor Emo aanvragen.