Direct naar inhoud

Interieurstyling

Het examen Interieurstyling bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Op het moment van boeken betaal je zowel voor het theorie- als het praktijkexamen. Wanneer je inschrijving ontvangen is krijg je van ons een e-mail voor het inboeken van het theorie-examen. Tijdens het praktijkexamen wordt er ook een beroep gedaan op je kennis. Het is daarom aan te raden het praktijkexamen na het theorie-examen af te leggen. Hieronder zal per examen worden toegelicht wat de vorm en de duur van het examen is.

Vorm en duur van het examen

Theorie-examen Interieurstyling: 
Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen met drie antwoordmogelijkheden. Je hebt 65% van de punten nodig om te slagen met een 5,5. Het examen kan op 6 dagen in de week op één van onze 35 toetslocaties worden afgenomen.

Examen Interieurstyling Theorie
Duur in min 90
Aantal mc-vragen 40
Cesuur in percentage 65%
Cesuur in punten 26
Hulpmiddelen pen en kladpapier
Vorm Flextoets
Prijs zie de Tarievenlijst van CreatiefNivo
Aanmelden 24 uur per dag via je account

 

Praktijkexamen Interieurstyling:

Uiterlijk 6 weken voor de examendatum, krijg je per e-mail de praktijkopdracht toegestuurd. De praktijkopdracht bestaat uit twee delen:

 1. Opdrachtgever met wensenpakket
 2. Vrije opdracht

Bij elk van deze opdrachten moeten de volgende onderdelen worden aangeleverd:

 1. Moodboard
 2. Uitgebreid kleurenplan
 3. Stoffen en materialenplan
 4. Inrichtingselementen: stijl en vormgeving van meubilair
 5. Accessoires, verlichting en eventuele eigen ontwerpen
 6. Beeld van de totale context die is samengesteld, waardoor duidelijk wordt welke sfeer wordt gecreëerd door het combineren van de onderdelen 1 tot en met 5.

Tijdens het examen presenteer je jouw ontwerp en licht je dit mondeling toe. De mondelinge presentatie van de praktijkopdracht duurt 20 minuten. Het cijfer wordt gebaseerd op het ontwerp en de mondelinge presentatie en telt voor 75% mee voor het eindcijfer van het praktijkexamen.

De resterende 25% bestaat uit een cijfer voor jouw portfolio, die je tijdens de opleiding hebt gemaakt. Het portfolio dient aan het einde van de opleiding, maar voorafgaand aan het examen beoordeeld te worden door de opleider.

Fotografeer en/of scan jouw praktijkopdracht en portfolio in en verstuur de documenten per e-mail of WeTransfer naar CreatiefNivo.

Het examen kan op meerdere momenten in het jaar op onze toetslocatie in Nieuwegein worden afgenomen. Raadpleeg voor data onze planning, onder het menu 'Planning'.

Onderwerpen en beoordelingscriteria

Onderwerpen
Voor het examen Interieurstyling zijn 'eind- en toetstermen' geformuleerd. In dit document staat exact vermeld uit welke onderwerpen dit examen bestaat. Dit document is te vinden onder het menu ‘Overige informatie’, onder ‘Downloads’.

Beoordelingscriteria
Praktijkexamen met mondelinge presentatie

Het Praktijkexamen wordt op vier onderdelen beoordeeld:

 1. Inhoud
  Hoe de stylinginstrumenten zijn gebruikt, zoals kleur, materialen algemeen, stoffering, vormgeving, accessoires, inventiviteit, originaliteit en vakoverschrijdende vaardigheden en dergelijke.
 2. Presentatie van de opdracht
  Met betrekking tot de opdracht gelden volgende criteria:
  1. Keuze materiaal
  2. Vormgeving totaal (zoals toegepaste technieken)
  3. Verleidingsaspect
  4. Informatieaspect
  5. De mondelinge presentatie van de opdracht tijdens het examen.
 3. Inzicht
  Het tonen van inzicht op het gebied van de geboden context en het hebben van het totaaloverzicht. Tot slot speelt de bandbreedte ten opzichte van inzicht, klant en markt bij dit aspect een rol.
 4. Proces
  Met behulp van het portfolio wordt gekeken naar het doorlopen ontwikkelingsproces. Daarnaast worden er andere ontwikkelingsprocessen besproken zoals onderzoek, ideeontwikkeling, zelfreflectie en ontwikkeling.

Diploma
Je krijgt het diploma Interieurstyling indien je voor het theorie- en het praktijkexamen een 5,5 of hoger hebt gehaald.

De uitslag wordt binnen vier weken na het mondelinge examen schriftelijk bekend gemaakt. De examinator maakt een verslag van het mondelinge examen. Aan het einde van het mondelinge examen wordt geen mededeling gedaan over het behaalde resultaat.

Overige informatie

Hulpmiddelen tijdens examen
Tijdens het schriftelijk examen mag je alleen gebruik maken van een pen en kladpapier.

De prijs van het examen
Voor de actuele prijs van dit examen verwijzen wij je naar Downloads onder Overige informatie. Hier vind je de tarievenlijst onderaan de pagina.

Nu inschrijven!

--
CreatiefNivo

Inschrijven voor één of meerdere CreatiefNivo examens is mogelijk met behulp van EMO. Voordat je je kunt inschrijven moet je eerst een account voor Emo aanvragen.