Direct naar inhoud

Bouwkunde

Vorm en duur van het examen

Vorm van de examens
Het diploma Bouwkunde bestaat uit twee examens:

Bouwkunde A: 30 Algemene vragen (flextoets)
Bouwkunde B: 30 vragen over een tekening en bestek van een project wat reeds gebouwd is (schriftelijke toets op onze toetslocatie in Nieuwegein)

Duur van het examen
Je krijgt 60 minuten voor Bouwkunde A en 180 minuten voor Bouwkunde B.

Onderwerpen en beoordelingscriteria

Het diploma Bouwkunde behaal je na het slagen voor twee examens, namelijk Bouwkunde A en Bouwkunde B. Bouwkunde A is een flextoets en kan op 6 dagen in de week op één van onze 35 toetslocaties worden afgenomen. Bouwkunde B is een schriftelijk examen en wordt afgenomen op onze toetslocatie in Nieuwegein.

Bouwkunde A: Algemene vragen, het betreft 30 vragen over de boeken Algemene Bouwkunde voor Makelaars respectievelijk deel A en B (uitgeverij ThiemeMeulenhoff Utrecht/Zutphen 2007).
Bouwkunde B: Bestek en tekening lezen, het betreft 30 vragen over een praktijkproject wat reeds gebouwd is. Er wordt een interessant project genomen dus niet alleen standaard woningbouw.

Je neemt deel aan het examen Bouwkunde B van SVMNIVO, een label van Examenadviesburo voor de vastgoedbranche. De cesuur (zak/slaaggrens) voor CreatiefNivo ligt bij deze toets lager dan voor de makelaar/taxateurs en andere Vastgoeddeskundigen. Echter, als je de cesuur van SVMNIVO of hoger scoort, ontvang je ook een certificaatvermelding van SVMNIVO.

Het voordeel hiervan is dat je als kandidaat meer mogelijkheden hebt om het examen af te leggen en een kans hebt op meerdere certificaten die toegang bieden tot meerdere beroepen. Met de certificaatvermelding opent dit deuren om door te leren voor makelaar of taxateur en andere vastgoed gerelateerde beroepen.

Het examen Bouwkunde B wordt maandelijks aangeboden. Voor examendata van het Bouwkunde B examen kun je de planning raadplegen op de website van SVMNIVO.

Diploma
Je krijgt het diploma Bouwkunde als je voor beide onderdelen een 5,5 of hoger hebt behaald.

Overige informatie

Hulpmiddelen tijdens examen
Tijdens het examen mag je bij Bouwkunde A alleen gebruik maken van een potlood en kladpapier. Bij het beantwoorden van Bouwkunde B mag je ook de boeken Algemene Bouwkunde voor makelaars raadplegen.

Literatuur
In het onderstaande overzicht staan boeken vermeld met betrekking tot dit vakgebied. CreatiefNivo heeft geen mening wat betreft de waardering van deze boeken.

Titel Auteur EAN

Algemene Bouwkunde voor Makelaars deel A, 4e dr

Bone

9789006701012

Algemene Bouwkunde voor makelaars deel B, 4e dr

Bone

9789006701029

De prijs van het examen

Voor de actuele prijs van dit examen verwijzen wij je naar Downloads onder Overige informatie. Hier vind je de tarievenlijst onderaan de pagina.

Nu inschrijven!

--
Creatiefnivo

Inschrijven voor één of meerdere CreatiefNivo examens is mogelijk met behulp van Emo. Voordat je je kunt inschrijven moet je eerst een account voor Emo aanvragen.