Direct naar inhoud

Vrijstellingen

CreatiefNivo heeft een vrijstellingsregeling bepaald. Om in aanmerking te komen voor één van de overkoepelende CreatiefNivo diploma´s (zoals Etaleur/Eventstylist, Interieurdesigner, Stylist, Tuindesigner en Verkoopstylist), dien je eerst verschillende examens te hebben afgelegd. De beste methode is om alle examens via CreatiefNivo af te leggen, omdat de examens dan goed op elkaar aansluiten. Soms is dat echter niet (meer) mogelijk, dan kan je gebruik maken van de vrijstellingsregeling.

De vrijstellingsregeling houdt in dat je een bepaald examen niet via CreatiefNivo hoeft af te leggen, maar een diploma van een ander instituut kan gebruiken om het overkoepelende CreatiefNivo diploma te verkrijgen.

Je krijgt géén nieuw diploma voor het examenvak, maar het wordt gezien als een vrijstelling voor het examen. Als je dus al een bepaald diploma via bijvoorbeeld EHCB hebt behaald, hoef je het examen niet via CreatiefNivo nogmaals af te leggen.

Procedure vrijstelling aanvragen

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een vrijstelling, stuur dan een gewaarmerkte kopie van je onderliggende diploma(´s) die je elders hebt behaald op naar CreatiefNivo. Wij bestuderen het dan en je krijgt van ons te horen of de vrijstelling wordt geaccepteerd.

Indien het diploma wordt gehonoreerd, wordt het toegevoegd aan onderstaande tabel en weten toekomstige kandidaten dat het diploma een vrijstelling oplevert.

Géén kosten

CreatiefNivo brengt géén kosten in rekening voor vrijstellingsverzoeken. De voorwaarde is wel dat je minimaal één examen via CreatiefNivo hebt afgelegd.

Vastgestelde vrijstellingen door Examencommissie

Diploma Behaald via Vrijstelling bij CreatiefNivo voor
Landschapsarchitectuur
EHCB
Landschapsarchitectuur
Binnenhuisarchitectuur
EHCB Binnenhuisarchitectuur
Plantenkennis
EHCB Plantenkennis
Bouwkunde
SVMNIVO Bouwkunde
Bouwkunde
EHCB Bouwkunde
Projectarchitectuur
EHCB Projectarchitectuur
Interieurstyling
EHCB Interieurstyling
Tuinarchitectuur tuinontwerper
EHCB Tuinarchitectuur tuinontwerper
Landschapsarchitectuur
Linnartz
Landschapsarchitectuur
Algemene verkooptraining
Linnartz
Verkooptraining