Direct naar inhoud

Verkoopstylist/Lifestyle-adviseur (Titel: GCP®-V)

Verkoopstylisten kom je tegen bij makelaarskantoren, de betere meubelzaken, designwinkels, interieurspeciaalzaken, tuincentra, openhaarden- en verlichtingwinkels, woonwarenhuizen. Evenementenbureaus en (TV)producenten maken ook gebruik van lifestyle-adviseurs.

CreatiefNivo

De adviseur heeft enige vakkennis van zowel binnenhuisarchitectuur, tuinarchitectuur, kleur, vormgeving, materiaal en styling. Daarnaast moet deze professional de laatste trends kennen omtrent woon- en tuindesign.

Indien je alle onderstaande examens met succes hebt afgelegd, ben je een gediplomeerd Verkoopstylist / Lifestyle-adviseur. Je komt dan in het openbare register en je mag de titel  GCP®-V achter je naam zetten.

Binnenhuisarchitectuur

De Verkoopstylist heeft veel kennis van binnenhuisarchitectuur. 

Ruimtelijk inzicht, visuele communicatie, gevoel voor maat en verhoudingen, kleur- en materiaalkennis, alsmede het effectief benutten van ruimte zijn de belangrijkste criteria waarmee je in de toekomst gaat werken. Tevens zul je de trends moeten gaan volgen zodat je de do's en de don’ts kent.

Interieurstyling

De Verkoopstylist heeft kennis van Interieurstyling. Je kunt met behulp van beperkte middelen een sfeer scheppen. Zichtbare effecten zonder ingrijpende verbouwingen, maar met behulp van onder andere kleur, materiaal, stoffen en accessoires.

Verkooptraining

De Verkoopstylist heeft kennis van verkooptechnieken. Ook voor creatieve professionals is kennis van verkooptechnieken belangrijk. Creatieve mensen geven hier vaak te weinig aandacht aan. In totaal zijn er meer dan 20 verkooptechnieken.

Tuinarchitectuur

De Verkoopstylist heeft kennis van tuinarchitectuur: het ontwerpen en beheren van architectonische tuinen en parken. Daarnaast heeft de Verkoopstylist kennis van plant- en bodemsoorten, geografie, klimatologische omstandigheden en de (eventuele) beheersing daarvan, en kan hij/zij perspectief tekeningen maken.

Basiskennis Computer Tekenen

De Verkoopstylst heeft kennis van geautomatiseerd tekenen.